Praktijk voor Parodontologie | Orale implantaten
Marcelis Koen | Tandarts - Specialist in de Parodontologie BVBA
Colmastraat 2
BE-2100 Deurne
03/369.68.99
ma, di, wo, vr 8-13, 14-17
E-mail    ||    Meer informatie


Welkom!

Hypertrofisch tandvlees


Overgroei van tandvlees kan worden veroorzaakt door bacteriën, mondademhaling, medicatiegebruik, systemische factoren (leukemie, ...) en/of genetische factoren.

Via een eenvoudige ingreep kan het overtollige tandvlees gecorrigeerd worden. Om een langdurig gunstig resultaat te bekomen, moeten de oorzakelijke factoren ook bekeken worden.Recessiebedekking


Een lokale gingivale recessie of terugtrekkend tandvlees kan worden veroorzaakt door een te abrasieve poetsgewoonte, een voorwaartse migratie of positie van de tanden (bv. na een orthodontische behandeling) en/of een trauma (bv. door een lippiercing).

Onbehandeld kan een recessie leiden tot blootliggende en gevoelige tandwortels, wortelcariës, verder aanhechtingsverlies en in zeldzame gevallen zelfs verlies van de tand.

Via een eenvoudige ingreep kan een recessie meestal geheel of gedeeltelijk bedekt worden.Correctie van mucogingivaal trauma


test3

Wegnemen van storende lipbanden


Een lipbandje of –frenulum in de onderkaak of bovenkaak is een fysiologisch verschijnsel. Een persisterend centraal lipbandje kan oorzaak zijn voor een diasteem tussen de twee centrale boventanden. In de onderkaak kan een hypertrofisch frenulum tractie uitoefenen op de centrale papil met recessie en pocketvorming tot gevolg. Via een eenvoudige ingreep kan een lipbandje worden verwijderd.

Klinische kroonverlenging


Een klinische kroonverlenging dient om het kroongedeelte van de tand te verlengen. Deze procedure wordt voornamelijk toegepast bij aanwezigheid van cariës (tandbederf) onder het tandvlees, maar ook omwille van esthetische redenen. Vaak wordt niet alleen het tandvlees ingekort, maar zal het bot rondom de tand ook bijgewerkt moeten worden zodat de kroon-wortelverhouding wijzigt.

De kroonverlenging biedt geen oplossing bij gefractureerde, diep gecariëerde of geperforeerde elementen. De restwaarde van de tand dient eveneens overwogen te worden. Extractie kan namelijk een redelijk alternatief zijn bij zwaar gecompromitteerde tanden of op plaatsen waar esthetiek essentieel is. Doch mits goed geïndiceerd, vormt de kroonverlenging wel een waardevol hulpmiddel bij het behandelen van moeilijke restauratieve en esthetische problemen.

PARODEURNE

Colmastraat 2
BE-2100 Deurne
T: 03/369.68.99 (kantooruren)
E: info@parodeurne.be
IBAN: BE57 0688 9320 5935

Raadpleging enkel op afspraak:

Bereikbaarheid

Bus

Stopplaats ‘Deurne De Brierstraat’ (code 103640) bevindt zich op nog geen 50m van de praktijk. Zowel buslijn 20 (Borsbeek - Berchem (B) – Rooseveltplaats) als buslijn 244 (Wommelgem - Deurne Zuid – Rooseveltplaats) passeren hier op regelmatige basis.

Tram

Tramhalte ‘Jozef Verbovenlei’ (code 103070) bevindt zich op 300m van de praktijk. Lijnen 9 (Eksterlaar-Linkeroever) en 4 (Hoboken-Groenplaats-Silsburg) doen deze stopplaats aan.

Auto
De praktijk ligt op 2 minuten rijden van de Antwerpse Ring. Indien u vanuit richting Wommelgem komt, kan u best afrit Antwerpen Oost (17) nemen. Uit alle andere richtingen is afrit Borgerhout (3) aan te raden. U kan zich parkeren voor de praktijk. Gelieve niet te parkeren voor de garagepoorten van de buren.


Gelieve op tijd te komen voor uw afspraak zodat de patiënten na u ook op tijd kunnen behandeld worden. Gezien de praktijk uitsluitend op afspraak werkt, kunnen niet nagekomen afspraken onmogelijk opgevuld worden. Gelieve minstens 3 dagen op voorhand te verwittigen, indien u uw afspraak niet kan nakomen. Niet tijdig verwittigde niet nagekomen afspraken brengen praktijkkosten met zich mee en zullen onverwijld gevolgd worden door een factuur.